Szemelvények

1

(Részlet a Felébredés az én illúziójából című könyvből, A személyiség születése című fejezetből.)

 

“Áldás élni. Annyira sokszínű, változatos az ittlét, a formán keresztüli tapasztalás!
Az én-tudat a lét megannyi árnyalatát tapasztalhatja, totalitását azonban csak Való minőségünkből foghatjuk fel. Akkor élhetjük meg, amikor hazatérünk önmagunkba.

Az én olyan, mint egy zárt áramkör. Maga körül cirkulál. Úgy gondolja, neki saját energiája van, saját látásmódja, igazságai, értékei, céljai; neki ezt a különálló valakit, az ő saját világát kell kifejeznie. S a különállóságot, egész valakiségét éppen ezzel a kényszeres önkifejezéssel tartja fenn!

Nagyszerű tapasztalat valaminek örülni, valamiért hálásnak lenni, valamire vágyni és azt megvalósítani. Ám a szavak nem érnek nyomába annak a határtalan ragyogásnak, önmagáért való élvezetnek, ami a létezés természetéből fakad!”

(Részlet a Felébredés az én illúziójából című könyvből, az Önkifejezés című fejezetből.)

 

“Éreztél már olyat, hogy túl vagy valami nagy mérföldkövön? Hogy biztosan tudod, ugyanabba a gödörbe nem fogsz újra belelépni? A sorsfordító átalakulásokról beszélünk. Arról, amikor valahonnan a díszleteken túlról a színész egyszer csak elkezd megváltozni. Már nem játssza el a jól bevált, megszokott darabjait, amit a társai, a rajongók vagy a megrendelői elvárnak tőle. Egyre több régi kliséjét hagyja el és mindinkább befogadóvá lesz olyan dolgokra, melyek új horizontot nyitnak előtte.”

(Részlet a Felébredés az én illúziójából című könyvből, az Elindulás önmagad felé című fejezetből.)

 

> TOVÁBB A FELÉBREDÉS-KÖNYVHÖZ!

 

>> Visszatérek a főoldalra és megnézem a kiadó további könyveit!